Meny Stäng

När du blivit av med körkortet pga alkohol

När du blivit av med ditt körkort och behöver intyg för att styrka pålitlighet i nykterhetshänseende gäller vanligtvis en observationstid om minst 6 månader, detta räknat från det första besöket, samt att det görs minst 4 provtagningar jämnt fördelade under denna tid.

Du kommer även att behöva lämna urinprov för att visa frånvaro av annat substansbruk (drogtest) enligt Transportstyrelsens föreskrifter.

Till de följande provtagningarna meddelas du vanligtvis per SMS med 2 till 4 dagars varsel. För blodprov kan du då använda remissen från oss och lämna provet på din hälsocentral /sjukhus (våra remisser gäller i hela landet), för ev urinprov får du en tid till vår mottagning. Efter avslutade provtagningar bokas du för ett besök till läkare för utfärdande av läkarintyg, vilket utfärdas efter godkända prover och erlagd betalning, därefter skickar vi intyget till Transportstyrelsen.

Priser alkoholprover fr o m 1 januari 2024

1:a besök/inskrivningssamtal 550 kr

Provtagning alkohol 1050 kr
Provtagning narkotikaprover 1050 kr

Läkarbesök för utfärdande av intyg 1 800 kr

Priset på just ditt körkortsintyg kan variera beroende på din förseelse (hur många och vilka prover som behöver tas, samt antalet intyg).

Kostnaderna på Körkortsmottagningen betalas ej av den allmänna sjukförsäkringen eftersom det ej avser sjukvård.

Dela upp kostnaden med Klarna

Många patienter har yttrat önskemål om att kunna delbetala. Därför erbjuder vi nu möjligheten till delbetalning med Klarna. Detta underlättar för dig som inte kan eller vill betala allt på en gång, samt för dig som föredrar att samla dina köp och betala vid ett senare tillfälle med Klarna. På båda våra mottagningar så kan du delbetala dina provtagningar med Klarna! Du säger helt enkelt bara till mottagningssköterskan att du vill betala med Klarna och får därefter ett SMS med betalningsalternativ.

Har du betalningsanmärkningar kan alternativet delbetalning ej väljas.

Vilka betalalternativ finns?

  • Direkt. Betala vid varje besök med kort eller swish (vi tar ej kontanter).
  • Delbetalning. Delbetala provtagningspaket. Välj mellan 6, 12, 24 eller 36 månader. Detta alternativ kan du välja när du påbörjar en ny provtagningsperiod eller kommer för ett första besök/inskrivning. Vi räknar ut den totala kostnaden som gäller enligt ditt personliga beslut från Transportstyrelsen. Paketpris avser en 6 mån observationstid med förstabesök/inskrivning, provtagningar, samt läkarintyg.